fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ανακοίνωση ΠΟΕΙΑΤΑ: Τοποθέτηση διαχωριστικού, σε εθελοντική βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του COVID-19 (κορωνοϊού).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 

 

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση διαχωριστικού, σε εθελοντική βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρή­σης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του COVID-19 (κορωνοϊού).

 

 

1. Με σκοπό την προστασία των επιβατών και του οδηγού των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, επιτρέπεται, σε εθελοντική και προσωρινή βάση, η τοποθέτηση διαχωριστικού προστασίας στα ανωτέρω οχήματα, για την περαιτέρω εξασφάλιση των επιβαινόντων και την αποφυγή της διάδοσης και διασποράς του COVID-19.

2. Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού - συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα του οχήματος.

3. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλευτή του Ε.Δ.Χ. οχήματος, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

 

 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Γ. ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Α. ΠΟΛΑΚΙΣ

ΚΑΙΡΟΣ