fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ανακοίνωση: ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθμ. Πρωτ. : 221556/224

Αριθμ. Φακ. : 014

 

Αθήνα, 13 Μαΐου 2020

Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί & Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.)

 

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΤΑΞΙ

 

Σε απάντηση της από 5/5//2020 και με αριθμ. πρωτ. 1521 επιστολής σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από εσωτερική διαβούλευση με τις εταιρίες μέλη μας, η θέση μας έχει ως ακολούθως:

Η τοποθέτηση διαχωριστικού, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, στα επιβατικά δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα (ταξί), για την εξασφάλιση των επιβαινόντων και την αποφυγή της διασποράς και διάδοσης του COVID-19, επί της αρχής δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ασφαλιστική σύμβαση των εν λόγω οχημάτων, μόνον όμως υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τηρούνται οι βασικές προδιαγραφές που τίθενται στην με Α.Π. 26028/1391/4.05.2020 Εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ιδίως δε υπό την αυστηρή προϋπόθεση της εξασφάλισης της ασφάλειας και της άνεσης των επιβατών, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. οχήματος.

Επιπλέον το προς τοποθέτηση υλικό του διαχωριστικού θα πρέπει να είναι από ασφαλές υλικό plexiglass και να τοποθετηθεί από νόμιμα αδειοδοτημένο εγκαταστάτη υαλοπινάκων , ο οποίος θα είναι σε θέση να βεβαιώσει και θα βεβαιώνει την ποιότητα του διαχωριστικού ως προς την ορατότητα και την αντοχή, καθώς επίσης και την κατάλληλη εγκατάστασή του.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση,

 

Δημήτρης Ζορμπάς

Πρόεδρος Επιτροπής Αυτοκινήτων

 

Μαργαρίτα Αντωνάκη

Γενική Διευθύντρια

 

 

 

ΚΑΙΡΟΣ