fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

120 θέσεις στάθμευσης Ταξί στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Γιαννή (καθηγητής του Ε.Μ.Π.), του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων, συγκοινωνιολόγου κ. Ακριτίδη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου Δημάρχου Αθηναίων κ. Επαμεινώνδα Μούτσιο με την διοίκηση του ΣΑΤΑ. Θέμα συζήτησης ήταν το έργο ανάπλασης ΄΄Μεγάλος Περίπατος΄΄ και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς παρεμποδίσεις το έργο των Ταξί. Η συζήτηση έγινε μέσα σε άριστο κλίμα και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή έχουν ως εξής :

-    Δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο της πόλης που το Ταξί δεν θα μπορεί να επιβιβάσει ή να αποβιβάσει πελάτη. Το Ταξί θα έχει πρόσβαση παντού.

-    • Σε ότι αφορά την πλατεία Συντάγματος ισχύει το εξής: Για τα ταξί θα εξακολουθεί να υφίσταται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην «ανάποδη» Καραγιώργη Σερβίας, από την οδό Βουλής έως την πάνω γωνία του Public.

-    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες , θα είναι έτοιμες άλλες 12 νόμιμες πιάτσες ταξί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων ο συνολικός αριθμός θέσεων στάθμευσης Ταξί (πιάτσες) στο Ιστορικό Κέντρο θα φτάσει τις 120.

-    Σε επόμενη συνάντηση και κατά την εξέλιξη των εργασιών, θα συζητηθούν τυχόν προβλήματα που προκύψουν, καθώς και πιθανά νέα σημεία εσοχών ή νέων πιατσών σε κεντρικά σημεία εντός των ορίων του Δήμου.

Το χρονοδιάγραμμα της παρέμβασης

- Η παρέμβαση που γίνεται εδώ και 10 ημέρες είναι πιλοτικού χαρακτήρα και αφορά την χρωματική διαφοροποίηση του οδοστρώματος.

- Το πρώτο σημαντικό βήμα για την τελική μορφή της παρέμβασης είναι η διαβούλευση για την Στρατηγική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΣΜΠΕ).

-  Με την ολοκλήρωσή της το φθινόπωρο, θα κατατεθεί το πολεοδομικό νομοσχέδιο.

- Όταν ψηφισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, θα αρχίσει η υλοποίηση των έργων, δηλαδή η πεζοδρόμηση των χρωματιστών –σήμερα- λωρίδων

ΚΑΙΡΟΣ