fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ένα άτομο στο ταξί εκτός κι αν επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους

ΦΕΚ 4829 Α’ ΤΕΥΧΟΣ
Τι αναφέρει η εγκύκλιος για την μεταφορά επιβατών
 
Μέχρι ένας (1) επιβάτης πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν. 493/2012 (Α 222) μέχρι επτά (7) θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.
 
Μέχρι δύο (2) επιβάτες πλέον του οδηγού σε επιβατηγά οχήματα δημοσίας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του ν. 4093/2012 (Α 222) μέχρι οκτώ (8) ή εννέα (9) θέσεων. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.
 
Μέχρι τρία (3) άτομα πλέον του οδηγού στα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα (Ε.Ι.Χ.) στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αρ. 61512/2900/11.12.2002 απόφασης του Υπουργού μεταφορών και Επικοινωνιών (Β’ 1548). Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους.
 
Υποχρέωση χρήσης μάσκας (Αρ. Φύλλου 4709 -άρθρο 2)
 
Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, ως εξής:
 
Σε όλα τα επιδημιολογικά επίπεδα της παρ. 1 του άρθρου 1, επιβάλλεται μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.
 
Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με χαμηλό ή το μέτριο επιδημιολογικό επίπεδο της παρ. 1 του άρθρου 1, επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
 
Σε περίπτωση που μια περιοχή εντάσσεται στη στήλη με το υψηλό ή το πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο της παρ. 1 του άρθρου 1, επιβάλλεται μάσκα και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως της συνδρομής της προϋπόθεσης τήρησης απόστασης της περ. β), καθώς και σε όλους τους χώρους των σημείων 15 και 16 της παρ. 1 του άρθρου 1, εξαιρουμένων των καθήμενων στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.
 
Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την παρούσα εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

ΚΑΙΡΟΣ