fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Συνάντηση Γ.Γ. EOT με ΣΑΤΑ

04/02/2022

Δ. Φραγκάκης: Οι βιώσιμες και σύγχρονες μεταφορές αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. 


Συνάντηση του Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη με τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ κ. Βασίλη Μαραγκάκη και με το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί κ. Ηλία Καραπατάκη.


 Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ. Βασίλη Μαραγκάκη και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων κ. Ηλία Καραπατάκη πραγματοποίησε ο  Δημήτρης Φραγκάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στα Γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα όπου και συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Μεταξύ αυτών, οι προοπτικές της επικείμενης τουριστικής σεζόν καθώς και η προετοιμασία η οποία γίνεται  από το Υπ. Τουρισμού και τον ΕΟΤ προκειμένου φέτος να επιτευχθούν οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για τον τουρισμό μας σε όλη τη χώρα.


 Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ενημερώθηκε για σημαντικά αιτήματα του κλάδου, όπως είναι η πορεία αντικατάστασης των συμβατικών ταξί με πολυθέσια, η ενίσχυση των κινήτρων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα ταξί, ζητήματα μείωσης κόστους λειτουργίας και αναπροσαρμογής κομίστρων καθώς και θέματα που αφορούν τους ελέγχους και την κατά το δυνατόν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ξένους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα. 


 Ο κ. Φραγκάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαραγκάκη και τον κ. Καραπατάκη για την εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να βελτιώνονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες μεταφορών προς τους επισκέπτες ως προϋπόθεση ποιοτικής αναβάθμισης συνολικά του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας. Επισήμανε επίσης την βούληση της κυβέρνησης να ενισχυθούν και να προωθηθούν οι πράσινες μεταφορές ως μέρος του ευρύτερου στόχου για βιώσιμο τουρισμό.

ΚΑΙΡΟΣ