fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο

 

Αθήνα 10-05-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο. Στην δίωρη συζήτηση είχαμε την ευκαιρία να θίξουμε όλα τα ζητήματα που έχουν φέρει τον κλάδο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην κορυφή της πυραμίδας των προβλημάτων είναι το οικονομικό ζήτημα. Εξηγήσαμε στον κ. Παπαδόπουλο την αναγκαιότητα αναπροσαρμογής του τιμολογίου των ταξί και τις συνέπειες που έχει για μας, η ενεργειακή κρίση και η αλματώδη αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Σε θεσμικό επίπεδο συζητήσαμε την απαίτηση του κλάδου να προστατευτεί ο Ν.4530/2018 και να βελτιωθεί σε όσα σημεία απαιτείται (ειδικά σε ότι αφορά τις ψηφιακές πλατφόρμες και τον τρόπο λειτουργίας τους). Θέλουμε ξεκάθαρο και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και συστηματικό έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Ε.Ι.Χ.

Σε ότι αφορά την ταξινόμηση εφταθέσιων-εννιαθέσεων οχημάτων ως ταξί στην Περιφέρεια Αττικής, αυτή θα πρέπει να γίνει με σύνεση και μέτρο και αφού εξασφαλιστεί από την πλευρά της Πολιτείας ότι, θα σταματήσει η υποκλοπή έργου από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, εξηγήσαμε στον κ. Παπαδόπουλο για ποιο λόγο (ελάχιστη επάρκεια μπαταρίας, υψηλό κόστος αγοράς αυτοκινήτου) στην παρούσα φάση είναι ασύμφορη η επαγγελματική χρήση του ηλεκτρικού ταξί.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι σε διάστημα δεκαπέντε ημερών θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που θίξαμε και στις προτάσεις που καταθέσαμε.

Ως διοίκηση πιστεύουμε και υιοθετούμε τον ειλικρινή διάλογο. Θεωρούμε ότι η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Δημόσια Αρχή που έχει υπό την εποπτεία της την λειτουργία των Ε.Δ.Χ Ταξί.

ΚΑΙΡΟΣ