fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ενημερωτικό Σημείωμα: Κοινή σύσκεψη Αστυνομίας, Α.Ι.Α και ΣΑΤΑ για την εύρυθμη λειτουργία των ταξί στο αεροδρόμιο

 

Ενημερωτικό Σημείωμα

 

Κοινή σύσκεψη Αστυνομίας, Α.Ι.Α και ΣΑΤΑ για την εύρυθμη λειτουργία των ταξί στο αεροδρόμιο

 

ΑΘΗΝΑ : 27-05-2022

Σε σύσκεψη με τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Διευθυντή Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και τον κ. Θεόδωρο Άγγλο εκπρόσωπο του Α.Ι.Α συμμετείχαν χθες, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος και ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου στο αεροδρόμιο Αθανάσιος Βίλιος.

Το θέμα συζήτησης ήταν η εύρυθμη λειτουργία των ταξί στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από την Αστυνομία, την Διοίκηση του Α.Ι.Α και το ΣΑΤΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της άρτιας εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Και οι τρεις πλευρές συμφώνησαν στα εξής:

α. Άμεση επιβίβαση των επισκεπτών χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Με ευθύνη της Αστυνομίας και υπόδειξη των εκπροσώπων του Α.Ι.Α ή του ΣΑΤΑ θα δημιουργούνται δύο ή τρεις ζώνες επιβίβασης .

β. Αυστηρή τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Ε.Δ.Χ Ταξί. Όχημα που δεν είναι καθαρό, που δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας (τρακαρισμένο), που δεν έχει άδειο τον χώρο αποσκευών και της καμπίνας ή ο οδηγός του δεν είναι ευπρεπώς ντυμένος δεν θα μπορεί να επιβιβάσει από το αεροδρόμιο.

γ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προμισθωμένων ΕΔΧ Ταξί θα δοθεί επιπλέον χώρος στο πάρκινγκ μικρής διάρκειας με συμβολική χρέωση (μέχρι 20 λεπτά είναι δωρεάν). Η είσοδος στον χώρο αφίξεων θα γίνεται αφού ολοκληρωθεί η πτήση (προσγείωση) και πάντα με το αντίστοιχο αποδεικτικό (voucher).

δ. Η Αστυνομία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα που εκτελούν επιβατικές μεταφορές.

 

ΚΑΙΡΟΣ