fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αισθανθεί για πρώτη φορά την φωνή χιλιάδων ταξιτζήδων από κάθε χώρα. Η Αθήνα θα είναι εκεί

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αισθανθεί για πρώτη φορά την φωνή χιλιάδων ταξιτζήδων από κάθε χώρα. Η Αθήνα θα είναι εκεί.

Μέσα σε λίγα χρόνια, οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν μεταμορφώσει πλήρως το εργατικό δίκαιο σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, («Αρχεία Uber») καταδεικνύουν ότι η αμερικάνικη πολυεθνική παραβίασε ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς, ξεγέλασε τις ελεγκτικές αρχές και πίεζε πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη ώστε να την υποστηρίξουν. Αυτές οι παράνομες πρακτικές, επέτρεψαν στην Uber να επεκταθεί εύκολα και γρήγορα πατώντας πάνω στην εκμετάλλευση των οδηγών ταξί, έχοντας παράλληλα και κυβερνητική υποστήριξη.

Η διαρροή 124.000 απόρρητων εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας στη βρετανική εφημερίδα Guardian είναι τόσο ενοχοποιητική που οι νομοθέτες σε όλη την Ευρώπη αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τις πληροφορίες που διέρρευσαν. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξαναγραφούν οι κανόνες για το ταξί και να προστατευτούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οδηγοί από την λαίλαπα των πολυεθνικών αρπακτικών.

Το ΣΑΤΑ εστιάζει την προσοχή του σε αυτή την μεγάλη μάχη που αρχίζει και η έκβασή της θα κρίνει το μέλλον του ταξί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πολύ σύντομα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αισθανθεί για πρώτη φορά την φωνή χιλιάδων ταξιτζήδων από κάθε χώρα. Η Αθήνα θα είναι εκεί.

ΚΑΙΡΟΣ