fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: ΑΘΗΝΑ 22.7.2022

Αθήνα 22/07/2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πραγματοποιήθηκε χτες η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤΑ με τα παρακάτω θέματα να αποτελούν τον κορμό της συζήτησης:

1. Λήψη απόφασης για τις ενέργειες του Συνδικάτου σχετικά με το σκάνδαλό Uber.
2. Η αγωγή που κατέθεσαν οι δύο παρατάξεις, οι δεσμεύσεις των λογαριασμών ΣΑΤΑ και ΙΝΤΑ και οι δυσκολίες που προκάλεσαν στην λειτουργία του σωματείου.
3. Λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο αν δεν δοθεί λύση στα ζητήματα:
α. Πειρατεία από Ε.Ι.Χ.
β. Άρση της υποχρεωτικότητας στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026
γ. Σωστή λειτουργία των εταιριών διαμεσολάβησης
δ. Αφορολόγητο στα 12.000 € για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες ΕΔΧ Ταξί και μείωση συντελεστή ΦΠΑ στις επιβατικές μεταφορές με στόχο το 6%.
4. Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής και τα αιτήματα που καταθέσαμε.
5. Ενημέρωση για την μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά σχετικά με την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση των ΕΔΧ Ταξί.
6. Εκπόνηση μελέτης οικονομικών δεδομένων από την ICAP για τον κλάδο μας.
7. Συνεργασία με Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Ταξί για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας.
8. Ενημέρωση για τις ενέργειες του σωματείου προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στις πιέσεις στο Αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, στο Σταθμό Λαρίσης και στο Μοναστηράκι.
9. Πρόταση για ανάληψη καθηκόντων Αναπληρωτή Γραμματέα από τον Ορφανό Πάρη και Αναπληρωτή Ταμία από τον Ιωακειμίδη Σωκράτη.
10. Πρόταση στις αρμόδιες αρχές για πρόσβαση των έμφορτών ταξί σε όλες τις λεωφορειολώδες της Αττικής και καθαρισμός των δρόμων από τα υπολείμματα του σχεδίου «Μεγάλος Περίπατος».

Σε ότι αφορά το σκάνδαλο της Uber και τις πληροφορίες που βγαίνουν από την έρευνα όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή, αν αποδειχθεί ότι υπήρχε «πολιτική» βοήθεια στην προσπάθεια της εταιρίας να μπει στην ελληνική αγορά. Το προεδρείο έχει ζητήσει ήδη από την κυβέρνηση την διεξαγωγή έρευνας με επιστολή που στάλθηκε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες του προεδρείου σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις. Αυτές αφορούν την εξάλειψη της πειρατείας από τα ΕΙΧ, την άρση της υποχρεωτικότητας στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026, την σωστή λειτουργία των εταιριών διαμεσολάβησης, την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές και την μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Καυσίμων και την μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα. Όλα αυτά τα ζητήματα αποτελούν την ατζέντα των συζητήσεων με τα αρμόδια υπουργεία. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και δυναμισμό την λύση αυτών των προβλημάτων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ