fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΣΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05-10-2022

ΑΘΗΝΑ, 05.10.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στις 21 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤΑ και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο (τρίτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη) αν δεν δοθεί λύση σε ζητήματα όπως:

α. Πειρατεία από Ε.Ι.Χ.

β. Άρση της υποχρεωτικότητας στην μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026

γ. Σωστή λειτουργία των εταιριών διαμεσολάβησης

δ. Αφορολόγητο στα 12.000 € για τους αυτοαπασχολούμενους ιδιοκτήτες ΕΔΧ Ταξί και μείωση συντελεστή ΦΠΑ στις επιβατικές μεταφορές με στόχο το 6%.

Επειδή κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν έχει διευθετηθεί, το προεδρείο υλοποιεί την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου -η οποία είχε παρθεί ομόφωνα- και συμμετέχει στην σημερινή κινητοποίηση μαζί με άλλες επαγγελματικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων. Το ότι από αυτή την κινητοποίηση απουσιάζει η Ομοσπονδία είναι ζήτημα δικό της και όχι του ΣΑΤΑ. Όπως και με την κινητοποίηση στις Βρυξέλλες ( 7ο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ στις 21-07-2022 - Συνεργασία με Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Ταξί για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας) όλες οι παρατάξεις ήταν ενήμερες και σύμφωνες με τις δράσεις που εξήγγειλε το προεδρείο.

Όποια λοιπόν επιχειρήματα αποχής επικαλείται η αντιπολίτευση, έρχονται σε αντίθεση με όσα η ίδια ψήφισε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το προεδρείο θα συνεχίσει να αγωνίζεται με ή χωρίς την συμπαράσταση και την συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Επιλέξαμε συνειδητά να ακολουθήσουμε κοινή πορεία με όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν είναι κομματική οδηγία, είναι ηθική υποχρέωση προς τους συναδέλφους και το επιβατικό μας κοινό.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Π. ΜΑΥΡΙΚΗΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΔΗΜΟΣ

 

ΚΑΙΡΟΣ