fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΘΗΝΑ 07/10/2022

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

Ο Δήμος Αθηναίων είναι η έδρα των περισσότερων ταξί που δραστηριοποιούνται στην Αττική. 14.000 ταξί πραγματοποιούν χιλιάδες διαδρομές σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι φιλική προς τον κλάδο μας. Έλλειψη βασικών υποδομών (σταθμοί στάθμευσης), αυστηρή αντιμετώπιση από την Δημοτική Αστυνομία, έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που είναι μέρος της καθημερινότητας του Αθηναίου ταξιτζή.

Το ΣΑΤΑ θεωρεί ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των οδηγών ταξί, αρκεί να υπάρχει η διάθεση συνεργασίας και υποστήριξης από την Δημοτική Αρχή. Η χθεσινή συνάντηση δεν ήταν εθιμοτυπική, αλλά η αρχή μιας σταθερής και εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος του επιβατικού κοινού, των επαγγελματιών του κλάδου μας και της Δημοτικής Αρχής.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υποδέχτηκε χθες το απόγευμα το προεδρείο του ΣΑΤΑ και συζήτησε όλα τα θέματα του ταξί που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις για το κυκλοφοριακό στην πόλη. Ο κ. Μπακογιάννης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την στήριξη του Δήμου Αθηναίων στο αίτημα για την πρόσβαση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες και θεώρησε σημαντική την ευρύτερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με το ΣΑΤΑ για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των ταξί. Δήμος Αθηναίων και ΣΑΤΑ θα εξετάσουν από κοινού την δημιουργία υποδομών (στέγαστρα και τουαλέτες) σε πιάτσες που βρίσκονται σε σημεία ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Θα εξεταστεί επίσης αν μια τέτοια δαπάνη μπορεί να χρηματοδοτηθεί από κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα. Παράλληλα κατατέθηκε από το ΣΑΤΑ, αίτημα για την συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων πιατσών και την δημιουργία νέων σταθμών στάθμευσης στα εξής σημεία :

1.Aντιστροφή της ήδη υπάρχουσας πιάτσας ΕΔΧ Ταξί (Πλατείας Συντάγματος) επί της οδού Όθωνος με μέτωπο προς την οδό Φιλελλήνων για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

2. Πλατεία Καραϊσκάκη, επί της οδού Θ. Δηλιγιάννη και επί του κυκλικού κόμβου από την οδό Οδυσσέως - έως το μέσον του κόμβου, για 10 Ταξί.

3. Μουσείο Ακρόπολης, επί της οδού Χατζηχρήστου στην υπάρχουσα εσοχή μετά τη συμβολή με την οδό Μακρυγιάννη για 4 Ταξί.

4. Νοσοκομείο Ερ. Ντυνάν επί της Λ. Μεσογείων για 4 Ταξί.

5.Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, επί της οδού Αθανασάκη για 4 Ταξί.

6. Ακαδημίας, πριν τη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου για 4 Ταξί.

7. Γουδή (Πλατεία Ελευθερίας), για 6 Ταξί.

8. Πολεμικό Μουσείο, επί της οδού Ριζάρη για 3 Ταξί.

9. Πλατεία Κάνιγγος, επί της οδού Τζωρτζ στην συμβολή με την οδό Ακαδημίας για 3 Ταξί.

10. Κουκάκι- Παιδική Χαρά, επί της οδού Δημητρακοπούλου 4 Ταξί.

11. Πλ. Βαρνάβα (Παγκράτι) για 3 Ταξί.

12. Νέος Κόσμος (ΜΕΤΡΟ), για 4 Ταξί.

ΚΑΙΡΟΣ