fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το παιχνίδι της πειρατείας, οι αγωγές σε αστυνομικούς που επέβαλλαν πρόστιμα και η ηχηρή σιωπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

 

ΑΘΗΝΑ, 17.10.2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το παιχνίδι της πειρατείας, οι αγωγές σε αστυνομικούς που επέβαλλαν πρόστιμα και η ηχηρή σιωπή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Με πρόσχημα την προστασία και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό που συνεργάζονται με την Uber (και όχι μόνο στην Μύκονο) δεν διστάζουν να απειλούν ακόμη και την Αστυνομία. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., Γρηγόρης Γερακαράκος «Αγωγές και μηνύσεις σε βάρος αστυνομικών που βεβαιώνουν πρόστιμα σε τροχονομικούς ελέγχους στη Μύκονο, έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα. Στη Μύκονο υπάρχουν ιδιωτικά βαν που πραγματοποιούν τα λεγόμενα «τράνσφερ» με πελάτες τουρίστες, τα οποία πολλές φορές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τη λειτουργία τους».

Αναρωτηθήκαμε ποια ήταν η αντίδραση των αρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών και Υποδομών; Δυστυχώς καμία. Προφανώς θεωρούν φυσιολογικό να μηνύονται και να τρομοκρατούνται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επειδή κάνουν ελέγχους και εντοπίζουν παραβάτες.

Αναλυτικά η προ διμήνου ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη και απορία ότι η δραστηριοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μύκονο και ειδικότερα η αποτελεσματικότητα των αστυνομικών που υπηρετούν σε Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), έχουν προκαλέσει αδικαιολόγητες αντιδράσεις και αψυχολόγητες ενέργειες, με πρωτοστάτες κάποιους που διεκδικούν 100.000 ευρώ (!) – μέσω μηνύσεων και αγωγών – από αστυνομικούς των 1.000 ευρώ το μήνα (!)

Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών, ιδίως στις τουριστικές περιοχές – πρότυπα ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και υποδείγματα ποιότητας ζωής και αναψυχής, είναι πέραν πάσης λογικής η απόπειρα υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα ενδίκων μέσων και απειλών.

Ας γνωρίζουν όσοι ενοχλούνται από την εφαρμογή του νόμου, ότι οι συνάδελφοί μας έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν ενεργούν μόνοι τους αλλά στο πλαίσιο εντολών και συγκεκριμένων δράσεων για την πάταξη της πειρατικής μεταφοράς επιβατών μέσω ΙΧΕ αυτοκινήτων κ.λπ.

Καλούμε τους ιθύνοντες να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω στοχοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι το μόνο «λάθος» που διέπραξαν ήταν να αντισταθούν στην παρανομία και στο νόμο της ζούγκλας που κάποιοι προφανώς επιθυμούν διακαώς να εδραιώσουν στην περιοχή τους».

Εμείς ως κλάδος των ταξί, υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και την δικαιοσύνη. Είμαστε δίπλα σε όσους σέβονται το δημόσιο λειτούργημα που επιτελούν και απέναντι σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι από την τρομοκρατία των δημόσιων ελεγκτικών αρχών, αρχίζει η διαφθορά των θεμελίων της κοινωνίας μας.

Κάτω από το πρόσχημα της εκλαΐκευσης της τουριστικής μεταφοράς και της τεχνολογικής- εμπορικής καινοτομίας, πλήττεται το εργατικό δίκαιο και το δίκαιο του ανταγωνισμού, καταργείται η κοινωνική και φορολογική αλληλεγγύη , εξαθλιώνεται η εθνική οικονομία και διαφθείρονται οι ισορροπία μεταξύ νομοθετικών, δικαστικών και πολιτικών εξουσιών.

Ως ΣΑΤΑ καταγγέλλουμε την αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων και την θεωρούμε οικειοθελή και κατευθυνόμενη στρέβλωση της αγοράς επιβατικών μεταφορών. Ζητάμε:

-       Άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών

-       Άμεση παρέμβαση-στήριξη της Κυβέρνησης στα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών που έπεσαν θύματα τρομοκρατίας και απειλούνται με αγωγές

-       Δημιουργία ελεγκτικής ομάδας η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών

 

ΚΑΙΡΟΣ