fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οι ταξιτζήδες της Ευρώπης κήρυξαν έναν ανένδοτο αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της υποβάθμισης του επαγγέλματος του ταξί

 

Αθήνα 07/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ταξιτζήδες της Ευρώπης κήρυξαν έναν ανένδοτο αγώνα κατά της διαφθοράς,

της διαπλοκής και της υποβάθμισης του επαγγέλματος του ταξί.

Το ευρωπαϊκό συνέδριο που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα, κατέδειξε όλα τα σημεία που ενώνουν τους ταξιτζήδες της Ευρώπης προκειμένου να οργανώσουν την άμυνά τους απέναντι στα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών που υποστηρίζονται από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των χωρών της Ένωσης.

Κοινός παρονομαστής των προβλημάτων του ταξί στην Ευρώπη, είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό και οι παράνομες πρακτικές των εφαρμογών κράτησης ταξί μέσω των εκπτώσεων και των προσφορών τους, με μοναδικό στόχο την δημιουργία πελατειακής βάσης και την χειραγώγηση της αγοράς.

Στις 8 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, δεκάδες ενώσεις ταξί από όλο τον κόσμο διαδήλωσαν μπροστά από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατηγορώντας το κυβερνείο της Ευρώπης για τις πολιτικές, που οδηγούν τους λαούς στην φτωχοποίηση και τον εργατικό μεσαίωνα. Στην Αθήνα, αυτή η διαμαρτυρία μέσω των εισηγήσεων των συνέδρων εξελίχθηκε σε ένα αποφασιστικό βήμα για την δημιουργία ενός πλαισίου μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ταξί.

Το μήνυμα που πέρασαν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ταξί ήταν ξεκάθαρο. Καμία ανοχή σε όσους υπονομεύουν το μέλλον του κλάδου και αγώνας μέχρι εσχάτων για ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτή την προσπάθεια – από φθόνο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του προεδρείου του ΣΑΤΑ- εκτίθενται και μηδενίζονται στα μάτια των συναδέλφων μας.

Οι ταξιτζήδες της Ευρώπης κήρυξαν έναν ανένδοτο αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της υποβάθμισης του επαγγέλματος του ταξί. Γινόμαστε μια γροθιά, μια ομάδα, μια οικογένεια. Ο πόλεμος μόλις άρχισε και ευτυχώς οι λιποτάκτες εμφανίστηκαν και αποχώρησαν νωρίς.

 

ΚΑΙΡΟΣ