fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: ΣΑΤΑ, Δήμος Αθηναίων και «Ταξινόμοι» φτιάχνουν το ελληνικό ΤaxiLuz

 

ΑΘΗΝΑ 03-01-2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΤΑ, Δήμος Αθηναίων και «Ταξινόμοι» φτιάχνουν το ελληνικό ΤaxiLuz

Σήμερα το απόγευμα οι ταξιτζήδες της Αθήνας γεμίζουν τα οχήματά τους με ελπίδα και χαμόγελα.

Η Αθήνα φοράει ακόμη τα καλά της. Με γιορτινό κοστούμι, χιλιάδες φώτα και στολίδια, σκορπά το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε γειτονιά της. Όλοι θέλουν να περπατήσουν στους δρόμους της, να χαζέψουν την πραμάτεια των στολισμένων μαγαζιών, να βγάλουν φωτογραφία με τον Άϊ Βασίλη, να μαζέψουν εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη πρωτεύουσα.

Είναι μέρες αγάπης, ελπίδας, αφοσίωσης και προσφοράς. Το ΣΑΤΑ, ο Δήμος Αθηναίων και η ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή «Ταξινόμοι», συνεργάστηκαν για να δώσουν σε ηλικιωμένους τη δυνατότητα να δουν την στολισμένη Αθήνα και να πάρουν μια γεύση της γιορτινής της πλευράς. Στα πρότυπα της TaxiLuz (μια υπηρεσία που μεταφέρει δωρεάν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στις ευρωπαϊκές πόλεις για να απολαύσουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα), Αθηναίοι ταξιτζήδες θα μεταφέρουν σήμερα δωρεάν, συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα στην στολισμένη Αθήνα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα για την συμμετοχή και το πλάνο της διαδρομής. Από το Γηροκομείο Αθηνών τα ταξί θα παραλάβουν 28 άτομα στις 17:30μμ, από την Λέσχη Φιλίας Αγ. Παύλου 35 άτομα στις 18:00μμ, και από την Λέσχη Φιλίας Πανόρμου 60 άτομα στις 18:15 με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Σε κάθε ταξί θα επιβιβάζονται δύο ηλικιωμένοι και ένας συνοδός.

Πρόθεση όλων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή την πειραματική δράση είναι να την καθιερώσουν και να την κάνουν θεσμό. Ένα θεσμό αγάπης, ελπίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς των ταξιτζήδων προς τους συνανθρώπους μας.

 

ΚΑΙΡΟΣ