fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Η πρόταση του ΣΑΤΑ για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί

 

Το ΣΑΤΑ έχει εκφράσει με υπόμνημα που κατατέθηκε στις 25/05/2022 τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα. Θέλουμε πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για τα Ε.Ι.Χ και πλήρη έλεγχο για την υποκλοπή έργου που υφίσταται το ταξί. Με αυτά τα δεδομένα θα είναι εφικτή η ελεύθερη αντικατάσταση συμβατικού ΕΔΧ Ταξί σε 7θέσιο-9θέσιο χωρίς περιορισμούς και χωρίς ποσόστωση για όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής ( Σχετικό υπόμνημα προς το ΥΜΕ στις 05/09/2023). Σε ότι αφορά το τιμολόγιο η πρότασή μας έχει ως εξής:

- Πτώση σημαίας : 5,00 ευρώ

- Ελάχιστη μίσθωση : 10,00 ευρώ

- Επιπλέον Χρέωση 5,00 ευρώ ανά επιβάτη (από το πέμπτο άτομο και μετά)

Η πρότασή μας στοχεύει αφενός μεν στην προστασία του συμβατικού ταξί και αφετέρου στην ανάπτυξη μιας υπηρεσίας με έμφαση στην τουριστική μεταφορά. Αν δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις παρεχόμενες υπηρεσίες τότε οδηγούμαστε σε κανιβαλισμό της αγοράς με καταστρεπτικές συνέπειες για το συμβατικό ταξί. Η ιδέα της οριζόντιας ποσόστωσης για όλη την χώρα που προκρίνει το Υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη απορριφθεί από το ΣΑΤΑ. Η Αττική θέλει 7θέσιο-9θέσιο ταξί με ειδικό τιμολόγιο και χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς για όσους επαγγελματίες αυτοκινητιστές εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Εμείς δεν πειραματιζόμαστε με την βιωσιμότητα του κλάδου. Υπουργείο και Ομοσπονδία ας αφήσουν έξω από τις συζητήσεις τους τα αιτήματα των Αθηναίων ταξιτζήδων. Αυτά υποβάλλονται μόνο από το ΣΑΤΑ.

 

 

ΚΑΙΡΟΣ