fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Η υποχρέωση ανάρτησης σύμβασης Ε.Ι.Χ. τουλάχιστον δύο (2) ώρες προ της ώρας έναρξης αυτής αφορά μόνο τη νησιωτική Ελλάδα

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αθήνα 25/05/2023

 

 

Η υποχρέωση ανάρτησης σύμβασης Ε.Ι.Χ. τουλάχιστον δύο (2) ώρες

προ της ώρας έναρξης αυτής αφορά μόνο τη νησιωτική Ελλάδα

 

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αφορά κυρίως τα πολιτικά κόμματα και όσους τα υπηρετούν. Ο κλάδος μας έχει τα αιτήματα και τις επιδιώξεις του και παλεύει γι αυτές ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Όποιος επιχειρεί να συνδέσει το αποτέλεσμα των εκλογών με το αγωνιστικό και διεκδικητικό προφίλ του προεδρείου του ΣΑΤΑ, το κάνει εκ του πονηρού και σίγουρα για ίδιο όφελος.

Η ρητορική του φόβου και της τρομοκρατίας δεν μας είναι άγνωστη. Την συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά ούτε την φοβόμαστε, ούτε την υπολογίζουμε. Το κριτήριο για τις επιλογές μας είναι το συμφέρον των συναδέλφων μας και η βιωσιμότητα του επαγγέλματός μας. Το ταξί δεν είναι έπαθλο για να το κερδίσει κάποιος. Είναι η ζωή μας. Κι αυτή ούτε ανταλλάσσεται, ούτε παζαρεύεται.

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγγείλαμε ότι το Ψηφιακό Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών δεχόταν τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. χωρίς να λειτουργεί το πεδίο που αναγράφει την ώρα ανάρτησης της σύμβασης. Αυτό το διαπίστωσε και η Ομοσπονδία και με την πίεση και των δύο αυτό το θέμα διευθετήθηκε.

Σήμερα καταγγέλλουμε τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο για την διάκριση που έκανε σε ότι αφορά τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. Με την τελευταία υπουργική απόφαση, σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα εκτός της Κρήτης και της Εύβοιας υπάρχει η υποχρέωση ανάρτησης της σύμβασης των Ε.Ι.Χ, δύο ώρες πριν από την μεταφορά. Γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η υποχρέωση; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί; Γιατί αυτό το ήξερε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (υπάρχει σχετική ανακοίνωση από τις 18 Μαΐου) αλλά όχι ο κλάδος μας; Η Ομοσπονδία παραδέχτηκε ότι αυτή η διάταξη άλλαξε την τελευταία στιγμή, δεν ενημέρωσε όμως τον κλάδο γι αυτό. Γιατί δεν αναφέρεται η συγκεκριμένη διάκριση ούτε στην διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο;

Κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει κάτι, που αποδεικνύει για ποιο λόγο το ΣΑΤΑ δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών και αρμόδιο για τα θέματα του ταξί.

Συνάδελφοι,

Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Χωρίς αγώνα, χωρίς διεκδικήσεις, δεν θα πετύχουμε απολύτως τίποτα. Για μια ακόμη φορά στέλνουμε μήνυμα ενότητας σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε σωματείο και στην Ομοσπονδία, για συλλογική δράση και συντονισμό των ενεργειών μας.

Ζητάμε άμεσα την σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α

για να ενημερωθεί ο κλάδος και να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

 

ΚΑΙΡΟΣ