fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΙΑΤΑ: 7θέσια - 9θέσια ταξί για όλη την Ελλάδα

 

Η τροπολογία του Υπουργείου Μεταφορών για το δικαίωμα ταξινόμησης 7θέσιων – 9θεσιων ταξί μόνο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι άδικη για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο μας τόνισε :

α. Πρόθεση του υπουργείου ήταν μια πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και επιλέχθηκε μια περιοχή με έντονη τουριστική δραστηριότητα.

β. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιφέρειες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί διαφωνεί και με την τροπολογία και με το σκεπτικό του Υπουργείου Μεταφορών. Ακόμα κι αν δεχτούμε τον πιλοτικό χαρακτήρα της, έστω και προσωρινά, δημιουργούνται ταξί δύο ταχυτήτων. Του Νοτίου Αιγαίου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές που είχαμε με στελέχη της κυβέρνησης, ξεκαθαρίσαμε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να έχει ισχύ για όλη την χώρα.

Την Δευτέρα το πρωί, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο θα μεταβεί στο Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να συναντήσει τον υπουργό κ. Καραμανλή και τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο. Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας.

 

ΚΑΙΡΟΣ