fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ένα επιστημονικό εργαλείο στην διάθεση του κλάδου

Παρουσίαση της κλαδικής μελέτης για τα ταξί

Ένα επιστημονικό εργαλείο στην διάθεση του κλάδου

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κλαδικής μελέτης για τα ταξί που εκπονήθηκε από την ICAP. Είναι η πρώτη φορά που μια κλαδική έρευνα εστιάζει στα οικονομικά δεδομένα των ταξί, τόσο των ιδιοκτητών όσο και των οδηγών ταξί. Η μελέτη αποτυπώνει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση του κλάδου και των προβλημάτων που βιώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής.

Δήλωση του Θύμιου Λυμπερόπουλου για την οικονομοτεχνική μελέτη της ICAP

Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για τον κλάδο των ταξί. Για πρώτη φορά έχουμε στη φαρέτρα μας ένα επιστημονικό εργαλείο που αποδεικνύει όσα ο κλάδος μας καταγγέλλει και η κυβέρνηση αρνείται να κατανοήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χατζηθεοδοσίου και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την χρηματοδότηση αυτής της μελέτης και την ICAP για την άψογη και ολοκληρωμένη μελέτη που εκπόνησε.

Προτού περάσουμε στην παρουσίαση της μελέτης, θέλω να εκφράσω για άλλη μια φορά την πίστη μου στον επιμελητηριακό θεσμό και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην διάσωση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Τους τελευταίους μήνες το ΣΑΤΑ άνοιξε έναν δίαυλο επικοινωνίας και έναν κύκλο συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί. Ως πρόεδρος ενός σωματείου που αριθμεί χιλιάδες μέλη, προτρέπω τους συναδέλφους να εγγραφούν στο Επιμελητήριο και να στηρίξουν αυτή την κοινή προσπάθεια.

Σε ότι αφορά την μελέτη, η απόφαση του προεδρείου είναι να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συζήτηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και να επικαιροποιείται ανά δύο χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα προκύπτουν σε οικονομικό, εργασιακό ή κοινωνικό επίπεδο.

Δήλωση του προέδρου του ΕΕΑ και Επίτιμου Διδάκτορα ΠΑ.ΠΕΙ για την μελέτη για τα ταξί

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει έμπρακτα και τον κλάδο των αυτοκινητιστών. Σε συνεργασία με την ICAP εκπονήσαμε μελέτη για τα ταξί, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για τον συγκεκριμένο κλάδο. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και αποτυπώνουν τα πραγματικά προβλήματα για τους επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα την αύξηση των κενών χιλιομέτρων ή του χρόνου εργασίας τους, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν την επιδραστικότητα που έχει ο κλάδος σε κομβικούς δείκτες της εθνικής οικονομίας.

Είμαι σίγουρος ότι η μελέτη που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ε.Ε.Α., θα αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» για την στήριξη και εξέλιξη του κλάδου, κάτι που είχε γίνει για ανάλογες μελέτες που εκπονήσαμε και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπως Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του Ε.Ε.Α. θα συνεχιστούν, με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη χθεσινή παρουσίαση της μελέτης του Ε.Ε.Α.

-      Έρευνα του ΕΕΑ -ICAP- για τον κλάδο των ταξί - Θ. Λυμπερόπουλος https://youtu.be/gCaNpXp2iPo

-      Θύμιος Λυμπερόπουλος Πρόεδρος ΣΑΤΑ - Οι μικρομεσαίοι είμαστε στο +5 της καταστροφής μας https://youtu.be/RM7-Lh-crVc

-      Έρευνα του ΕΕΑ -ICAP- για τον κλάδο των ταξί - Γ. Χατζηθεοδοσίου https://youtu.be/romk-ooW0H8

-      Έρευνα του ΕΕΑ -ICAP- για τον κλάδο των ταξί - Παρουσίαση των στοιχείων https://youtu.be/v7VgbjFeF3s

ΚΑΙΡΟΣ