fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Το μαχαίρι στο κόκαλο, αλλιώς θα μας διαλύσουν

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αθήνα 31/05/2023

Συνεργασία του ΣΑΤΑ  με την Δικηγορική Εταιρεία  Λουκάς Θ. Αποστολίδης & Συνεργάτες

Το μαχαίρι στο κόκαλο, αλλιώς θα μας διαλύσουν.

Το προεδρείο του ΣΑΤΑ  προχώρησε σήμερα σε μια σημαντική συμφωνία σε ότι αφορά τη νομική εκπροσώπηση του σε ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και υποκλοπής έργου. Η Δικηγορική Εταιρεία  Λουκάς Θ. Αποστολίδης & Συνεργάτες με μεγάλη εμπειρία και γνώση του τομέα δημόσιων μεταφορών, αναλαμβάνει δύο υποθέσεις που είναι ιδιαίτερης σημασίας για την λειτουργία του ταξί στην Αθήνα. Η πρώτη αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την απομάκρυνση των προμισθωμένων ταξί από τα σημεία εξόδου των επιβατών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και η δεύτερη με την υποκλοπή έργου και τις παράνομες μεταφορές αστικού χαρακτήρα μέσω εφαρμογών.
Το προεδρείο του ΣΑΤΑ δεν προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς για τον κλάδο μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν διστάζουμε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο προκειμένου να τα λύσουμε. Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε αρεστοί σε μια κυβέρνηση η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για την ασυδοσία που επικρατεί στις επιβατικές μεταφορές. Δεν υπάρχει κανείς συνάδελφος που να μην βλέπει και να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Αν δεν πολεμήσουμε θα μας διαλύσουν.
Επιλέξαμε την δικαστική οδό, γιατί έχουμε απόλυτο δίκιο σε όσα ζητάμε και σε όσα ισχυριζόμαστε. Για μια ακόμη φορά, ως ΣΑΤΑ ζητάμε την συστράτευση της Ομοσπονδίας, των σωματείων από την υπόλοιπη Ελλάδα και όλων των συναδέλφων σε αυτό τον αγώνα.
Η εποχή του καναπέ τελείωσε. Όπως και η ρητορική ότι, όλα θα γίνουν έχοντας άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση. Τίποτα δεν θα γίνει αν εμείς δεν αγωνιστούμε.

Για τα προμισθωμένα
Σχετικά με το μείζον θέμα που έχει ανακύψει, μετά την  απόφαση της Διοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, να αλλάξει τον τρόπο πρόσβασης των οχημάτων μπροστά από τον χώρο των αφίξεων και συγκεκριμένα της απομάκρυνσης των προμισθωμένων ταξί και της τοποθέτησής τους, σε χώρο και σημείο, που απέχει κατά πολύ του χώρου από τον οποίο αποβιβάζονται ή επιβιβάζονται οι ταξιδιώτες – επιβάτες, προχωρούμε  με τα κάτωθι :

Επειδή η απόφαση βλάπτει ουσιαστικά τους οδηγούς των προμισθωμένων ταξί καθώς δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα (απώλεια πελατείας, παρεμπόδιση της λειτουργίας μιας υπηρεσίας δημοσίου χαρακτήρα όπως είναι το ταξί, πληρωμή ενός ποσού εν είδη μισθώματος από τη τρίτη διέλευση και έπειτα), ξεκινάμε με την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας και δήλωσης με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος εκ μέρους του Σωματείου, δια του Προεδρείου του, προς τη Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με την οποία θα τους καλούμε από τη λήψη της εξωδίκου διαμαρτυρίας, εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ημερών, να άρει τη βλαπτική απόφαση, με την οποία πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των οδηγών των προμισθωμένων ταξί, για τους λόγους που αναλυτικά θα εκθέσουμε στην εν λόγω εξώδικη δήλωση.
 H εξώδικη διαμαρτυρία θα κοινοποιηθεί και προς την ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου, ήτοι του Υπουργού Μεταφορών, προκειμένου να λάβει γνώση και να αναλάβει τις ευθύνες στο βαθμό που του αναλογούν.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της διοίκησης του Αεροδρομίου με τα αιτήματά του Σωματείου, θα προχωρήσουμε  στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτημα τη προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης και συγκεκριμένα να επιτρέπεται η διέλευση και στάθμευση των προμισθωμένων ταξί έμπροσθεν του χώρου επιβίβασης των επιβατών. Μαζί με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, θα κατατεθεί και αίτημα προσωρινής διαταγής ρύθμισης της κατάστασης, με στόχο την εκδίκαση του το συντομότερο δυνατό (το πολύ σε τρείς μέρες από τη κατάθεση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων).

Για την υποκλοπή έργου
Για την υποκλοπή έργου και την μη εφαρμογή μέχρι και σήμερα από τη Πολιτεία του νόμου 4530/2018 «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις», που έχει ως αποτέλεσμα την διενέργεια αστικής μεταφοράς από Ε.Ι.Χ παντελώς παράνομα και ενάντια στο παραπάνω νομοθέτημα προς βλάβη των συμφερόντων των οδηγών – ιδιοκτητών των ταξί, θα προχωρήσουμε  στην άσκηση αγωγής στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία θα στρέφεται προς κάθε εταιρία ή διαδικτυακή εφαρμογή που υποκλέπτει έργο των ταξί,  αλλά και κατά του Ελλ. Δημοσίου για τη μη εφαρμογή του νόμου.

ΚΑΙΡΟΣ