fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ - Αθήνα 06/06/2023

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ                                      

Αθήνα 06/06/2023

 

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Διωγμός των προμισθωμένων ταξί και άθλιες συνθήκες εργασίας . Σήμερα προστέθηκε ένα ακόμη θέμα. Η ενθάρρυνση υποκλοπής έργου από Ε.Ι.Χ . Στο ανεπίσημο site του αεροδρομίου (https://www.airport-athens.com) και στην κατηγορία transfers εμφανίζονται μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και μάλιστα με τιμές κάτω της ελάχιστης χρέωσης των 82 ευρώ. Το ταξί πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση το ΣΑΤΑ έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ταξί. Αποστείλαμε εξώδικη διαμαρτυρία τόσο στην διοίκηση του Α.Ι.Α όσο και στο Υπουργείο Μεταφορών. Ζητήσαμε την ακύρωση της απόφασης που στέλνει τα προμισθωμένα ταξί σε χώρο μη προσβάσιμο από το επιβατικό κοινό. Αφού δεν υπήρξε απάντηση καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα συζητηθούν στις 13 Ιουνίου.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 06/06/2023 αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

α. Να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε καθημερινή βάση διάρκειας μίας ώρας στον χώρο των αφίξεων.

β. Να αναδειχθούν τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες από τις αποφάσεις του Α.Ι.Α. Για το σκοπό αυτό θα διανεμηθεί έντυπο υλικό στους επισκέπτες και στο επιβατικό κοινό του αεροδρομίου.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση του ΣΑΤΑ δεν πήρε το μέρος των συναδέλφων, αλλά της διοίκησης του Α.Ι.Α. Θα απέχει από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με την αιτιολογία ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο…

Αντιθέτως, το Σωματείο των Οδηγών τάχθηκε υπέρ των αγώνων του προεδρείου και θα συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Αύριο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες των κινητοποιήσεων και το κείμενο που θα μοιραστεί στο επιβατικό κοινό.

 

ΚΑΙΡΟΣ