fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Περιφέρεια Αττικής: Απόλυτη στήριξη στην πρόταση του ΣΑΤΑ για τον τρόπο λειτουργίας και τιμολόγησης των 7θέσεων-9θέσεων ταξί

Η Περιφέρεια Αττικής έχει υιοθετήσει απόλυτα την πρόταση του ΣΑΤΑ σε ότι αφορά τον τρόπο αντικατάστασης  Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων  με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων καθώς και την τιμολόγηση για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν. Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης :  « H Περιφέρεια Αττικής θα είναι δίπλα στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί και στο ΣΑΤΑ και θα στηρίξει τις θέσεις του οι οποίες έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Μεταφορών. »  
Ακολουθεί η επιστολή της Περιφέρειας Αττικής προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
ΘΕΜΑ:  Αντικατάσταση  ΕΔΧ  ΤΑΞΙ  αυτοκινήτων  με  επιβατηγά  αυτοκίνητα  από  έξι  (6)  έως εννέα (9) θέσεων - Πρόταση Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) αναφορικά με το τιμολόγιο.

ΣΧΕΤ: α) Η από 27-04-2023 πρόταση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.)             
 β) Το με αριθ.  789197/27-06-2023 έγγραφο μας             
γ) Η με αριθ. 816246/03-07-2023 απόφαση  των  χωρικών Αντιπεριφερειαρχών  της Περιφέρειας Αττικής και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ευσταθόπουλου Σπυρίδωνα με θέμα «Εισήγηση για αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων.»      
  Σε συνέχεια των  παραπάνω (β) και (γ) σχετικών αναφορικά με την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ  αυτοκινήτων  με  επιβατηγά  αυτοκίνητα  από  έξι  (6)  έως  εννέα  (9)  θέσεων  στην Περιφέρεια  Αττικής,  σε  εφαρμογή  του  άρθρου  106  του  Ν.5039/2023  (ΦΕΚ  Α'  83/03-04-2023)  «Μέτρα  στήριξης  των  συγγενών  των  θυμάτων  και  των  πληγέντων  του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης  Φεβρουαρίου  2023,  συνταξιοδοτική διάταξη,  ρυθμίσεις  για  την  ενίσχυση  της  ασφάλειας  των  συγκοινωνιών,  διατάξεις  για  την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και  άλλες  επείγουσες  διατάξεις»,  σας  γνωρίζουμε  ότι,  όσον  αφορά  την  τιμολόγηση  του παρεχόμενου  έργου  των  ΕΔΧ  ΤΑΞΙ  αυτοκινήτων  μετά  την  αντικατάστασή  τους  από  επιβατηγά  αυτοκίνητα  από  έξι  (6)  έως  εννέα  (9)  θέσεων,  έχουμε  την  άποψη  ότι  για  την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και εκτέλεσης έργου των οχημάτων αυτών, θα πρέπει να επανεξεταστεί η τιμολόγηση σύμφωνα με την πρόταση του Σ.Α.Τ.Α.

Η πρόταση του ΣΑΤΑ  για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί

 Το ΣΑΤΑ έχει εκφράσει με υπόμνημα που κατατέθηκε στις 25/05/2022 τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα.  Θέλουμε πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για τα Ε.Ι.Χ και πλήρη έλεγχο για την υποκλοπή έργου που υφίσταται το ταξί. Με αυτά τα δεδομένα θα είναι εφικτή η ελεύθερη αντικατάσταση συμβατικού ΕΔΧ Ταξί σε 7θέσιο-9θέσιο χωρίς περιορισμούς και χωρίς ποσόστωση για όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής ( Σχετικό υπόμνημα προς το ΥΜΕ στις 05/09/2023).  Σε ότι αφορά το τιμολόγιο η πρότασή μας έχει ως εξής:
- Πτώση σημαίας : 5,00 ευρώ
- Ελάχιστη μίσθωση : 10,00 ευρώ
- Επιπλέον Χρέωση 5,00 ευρώ ανά επιβάτη (από το πέμπτο άτομο και μετά)
Η πρότασή μας στοχεύει αφενός μεν στην προστασία του συμβατικού ταξί και αφετέρου στην ανάπτυξη μιας υπηρεσίας με έμφαση στην τουριστική μεταφορά. Αν δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις παρεχόμενες υπηρεσίες τότε οδηγούμαστε σε κανιβαλισμό της αγοράς με καταστρεπτικές συνέπειες για το συμβατικό ταξί. Η ιδέα της οριζόντιας ποσόστωσης για όλη την χώρα που προκρίνει το Υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη απορριφθεί από το ΣΑΤΑ.  Η Αττική θέλει 7θέσιο-9θέσιο ταξί με ειδικό τιμολόγιο και χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς για όσους επαγγελματίες αυτοκινητιστές εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

 

perifereia

ΚΑΙΡΟΣ