fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Νέος κύκλος συναντήσεων του προεδρείου του ΣΑΤΑ με κυβερνητικούς φορείς

 

Ένας νέος κύκλος συναντήσεων του προεδρείου του ΣΑΤΑ με κυβερνητικούς φορείς βρίσκεται σε εξέλιξη. Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις, η μία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης Μάνο Λογοθέτη και η άλλη με τον Τάκη Πουρναράκη, Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών (αρμόδια για τις Μεταφορές) κ. Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης Μάνο Λογοθέτη η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει το συνδικάτο προκειμένου να παταχθεί η παραβατικότητα στις πιάτσες των ταξί της πρωτεύουσας. Ο κ. Λογοθέτης αφού συνεχάρη το προεδρείο για αυτή την πρωτοβουλία, τόνισε ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατό για να λυθεί το πρόβλημα και να μετακινείτε το επιβατικό κοινό με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε ότι αφορά την πιάτσα στον Κηφισό, ο κ. Λογοθέτης έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΑΤΑ και πολύ σύντομα θα υπάρχει 24ωρη επιτήρηση από την Τροχαία. Παράλληλα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως το Μοναστηράκι, το λιμάνι του Πειραιά, το αεροδρόμιο κ.λ.π.

Με τον Τάκη Πουρναράκη, το θέμα της συζήτησης ήταν η ηλεκτροκίνηση και το περιορισμένο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές Ταξί για το πρόγραμμα Πράσινα Ταξί. Το ΣΑΤΑ εμμένει στην πρότασή του για άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και θεωρεί ότι αυτός ο στόχος πρέπει να μετατεθεί για το 2035. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα επιδότησης που βρίσκεται σε ισχύ, το ΣΑΤΑ κατάθεσε μια σειρά προτάσεων που θα δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο στους ιδιοκτήτες ταξί. Μεταξύ αυτών είναι η μείωση στον συντελεστή ΦΠΑ στην αγορά αυτοκινήτου, η απόδοση του ποσού της επιδότησης κατευθείαν στην αυτοκινητοβιομηχανία από την οποία αγοράζει το όχημα ο ταξιτζής, η ποσοστιαία μείωση στον φόρο εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ταξί και το μειωμένο τιμολόγιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τους κατόχους ηλεκτρικών ταξί.

Το προεδρείο του ΣΑΤΑ θα συνεχίσει αυτή την μεγάλη προσπάθεια που άρχισε πριν από ενάμισι χρόνο. Η διάθεση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον ευδιάκριτη και μακάρι μέσα από αυτή την επικοινωνία να προκύψουν σημαντικές λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το Υπουργείο Μεταφορών, συζητήσαμε με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοχάρη όλα τα ζητήματα οικονομικής φύσης, ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έπεται συνέχεια.

 

ΚΑΙΡΟΣ