fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή, κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας καταγράφουν παραβάσεις

Αθήνα, 25.10.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Προσοχή, κάμερες στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας καταγράφουν παραβάσεις

 

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην τοποθέτηση νέων ψηφιακών καμερών με στόχο την αστυνόμευση των λεωφορειωλωρίδων. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους, καθώς μετά την λήψη των φωτογραφιών από τα "ψηφιακά μάτια", οι εν λόγω κάμερες εκτός της καταγραφής της παράβασης θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας με την κλήση να αποστέλλεται στα σπίτια των παραβατών. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται στα 200€.

Tο προεδρείο του ΣΑΤΑ έχει θέσει ως θέμα άμεσης προτεραιότητας στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την ελεύθερη διέλευση των έμφορτων   ταξί από τις λεωφορειογραμμές καθ' όλη την διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ - ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ - ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Αττικής.

Είναι αδιανόητο σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπως η Αθήνα να μην επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των ΤΑΞΙ στις λεωφορειολωρίδες. Το ΣΑΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα γιατί η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι μαζική και αποτελεσματική.

 

ΚΑΙΡΟΣ