fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με την ηγετική ομάδα του Λιμενικού Σώματος Πειραιά

Αθήνα, 27.10.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με την ηγετική ομάδα του Λιμενικού Σώματος Πειραιά

Η προσπάθεια αυτοκάθαρσης και πάταξης της παραβατικότητας στις πιάτσες των ταξί της πρωτεύουσας που επιχειρεί το προεδρείο του ΣΑΤΑ συνεχίζεται.

Μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Λογοθέτη, ακολούθησε η επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά. Από αυτή την επικοινωνία προέκυψε η χθεσινή συνάντηση με την ηγετική ομάδα του Λιμενικού Σώματος Πειραιά, τον Νικόλαο Πολέμη, Διοικητή 1ης ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ. – ΕΛ.ΑΚ., τον Ιωάννη Μυτιληναίο, Λιμενάρχη Πειραιά, την Ειρήνη Αργύρη, Πλοίαρχο Λ.Σ., και τον Άρη Γιαννιώτη, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η λειτουργία των Ταξί στα λιμάνια της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα σε αυτό του Πειραιά, στο οποίο παρατηρείται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση. Το ΣΑΤΑ ζήτησε εντατικοποίηση ελέγχων σε όσους ασκούν την δραστηριότητα της επιβατικής μεταφοράς (Ταξί, Ε.Ι.Χ., Τουριστικά Λεωφορεία) και πιστή εφαρμογή του νόμου.

Οι υπεύθυνοι του Λιμενικού Σώματος υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι χρειαστεί για να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των ταξί στους χώρους ευθύνης τους και ζήτησαν από το ΣΑΤΑ άμεση επικοινωνία και συνεργασία (συνάδελφοι που θα υποδείξει το ΣΑΤΑ θα βοηθούν σε ώρες αιχμής) προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν η αρχή μιας υγιούς συνεργασίας, η οποία θα οικοδομηθεί μέσα από ειλικρινή διάλογο και κοινή προσπάθεια. Η πάταξη της παραβατικότητας σε οποιαδήποτε μορφή επιβατικής μεταφοράς είναι στόχος και για το ΣΑΤΑ και για το Λιμενικό Σώμα.

ΚΑΙΡΟΣ