fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Εξώδικη διαμαρτυρία για την σταθερή τιμή του αεροδρομίου

Εξώδικη διαμαρτυρία για την σταθερή τιμή του αεροδρομίου

Από τον Ιούνιο του 2022 είχαμε επισημάνει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι η απόφαση για την σταθερή τιμή από και προς το αεροδρόμιο πρέπει να διορθωθεί.

Καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες διαδρομές με ταξί από και προς το αεροδρόμιο. Στις περισσότερες από αυτές το ταξίμετρο ξεπερνά τα 40,00 ευρώ που ορίζει η Υ.Α. Α1920901/17-06-2022/ΦΕΚ Β’3136/21-06-2022, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Παράλληλα φορολογούμαστε για έσοδα που δεν εισπράττουμε.

Ως ΣΑΤΑ έχουμε επανειλημμένα υποβάλει προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αίτημα για άμεση και αναγκαία αλλαγή της σταθερής τιμής από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε την λύση του προβλήματος με κάθε νόμιμο τρόπο. Σήμερα, θα κατατεθεί από τον νομικό σύμβουλο του ΣΑΤΑ, εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Μεταφορών με την ελπίδα ότι επιτέλους, θα ευαισθητοποιηθεί και θα διορθώσει την στρέβλωση που υπάρχει.

Η αναβλητικότητα στο συγκεκριμένο αίτημα, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από νομοθετήματα που σκοπό έχουν την οικονομική εξόντωση των ιδιοκτητών ταξί.

Ο εμπαιγμός που υφίσταται ο κλάδος μας από την κυβέρνηση είναι πλέον ευδιάκριτος και εξηγήσιμος. Δεν χωράμε στις πολιτικές τους, δεν ταιριάζουμε στα σχέδιά τους.

Όπως και να έχει, θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Του στην Αθήνα επί της οδού Μάρνη αριθ. 17 εδρεύοντος Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ», νόμιμα εκπροσωπουμένου.-

 

ΠΡΟΣ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Αναστάσεως αριθ. 2 & Τσιγάντε – Παπάγου, Αθήνα. Γραφείο Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών..-

 

 ------------------------

Αθήνα 19 Δεκεμβρίου 2023

Έχουμε επανειλημμένα υποβάλει προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορές για σοβαρά θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ταξί, κυρίως στην Αττική. Ως πρώτο δε θέμα θέταμε την απολύτως άμεση και αναγκαία την αλλαγή της σταθερής τιμής από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , για το οποίο ουδέποτε λάβαμε καμία απάντηση από το Υπουργείο και μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει εξέλιξη που να αφορά αυτό το φλέγον ζήτημα.      

Καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες διαδρομές με ταξί από και προς το άνω αεροδρόμιο. Στις περισσότερες από αυτές το ταξίμετρο ξεπερνά τα 40,00 ευρώ που ορίζει η Υ.Α. Α1920901/17-06-2022/ΦΕΚ Β’3136/21-06-2022, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Παράλληλα φορολογούμαστε για έσοδα που δεν εισπράττουμε.      

Είχαμε προειδοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι αν δεν αλλάξει άμεσα η απόφαση για την σταθερή τιμή που έχετε καθορίσει, τότε είμαστε αναγκασμένοι να πραγματοποιούμε αυτές τις διαδρομές με βάση το ταξίμετρο και όχι την προκαθορισμένη τιμή.

Το ΣΑΤΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια για να διορθωθεί η σταθερή τιμή, δηλώνουμε δε ότι θα είναι δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα επιλέξει αυτόν τον τρόπο είσπραξης του κομίστρου και θα τον υποστηρίξει με κάθε τρόπο. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε την υφιστάμενη στρέβλωση.

Το ΣΑΤΑ θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο το εισόδημα των συναδέλφων, θεωρώντας δίκαιη και σύννομη την είσπραξη του ποσού που σε κάθε διαδρομή αναγράφει το ταξίμετρο. Πρόθεσή μας δεν είναι η παράβαση του νόμου, αλλά η δίκαιη αμοιβή μας και η φορολόγησή μας σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις.

 

Κύριε Υπουργέ

Καθημερινά το Σωματείο μας δέχεται δίκαιες διαμαρτυρίες για το θέμα που σας αναφέρουμε. Αναμένουμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έστω και τώρα, να διορθώσει αυτή την αδικία, αφού μέχρι σήμερα κωφεύει και μας εμπαίζει. Σας δηλώνουμε δε ότι εφόσον μέχρι και την 31-12-2023 δεν έχετε προβεί στην τακτοποίηση του σοβαρού αυτού προβλήματος, το Σωματείο μας με απόφαση του θεσμοθετημένου οργάνου του θα προβεί στον καθορισμό της τιμής της διαδρομής από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με βάση την αναγραφή στο υπάρχον στο ταξί ταξίμετρο.

ΚΑΙΡΟΣ